Op de begane grond is een fysiotherapiepraktijk met de bekende doolhofstructuur.

Voor bezoekers van het fitnesscentrum op de eerste verdieping is de ontvangst daardoor chaotisch.

Het hoofddoel van deze ingreep is het verkrijgen van overzicht en duidelijke ruimten.

De entree is in het verlengde van de gang geplaatst, de massageruimtes zijn daartoe gedeeltelijk verplaatst. Aan het einde staat de ontvangstbalie cq. bar van het fitnesscentrum. Het decor van de bar is een berkentriplex wand, waarin alle functies zijn gevat.

Op de verdieping is de grote, open ruimte onderverdeelt door patronen in de vloerbedekking: Waar de bezoeker binnenkomt staan alle programma-onderdelen in een cirkel om hem heen opgesteld.

Het resultaat is dat de bezoekers van de fitness het gevoel hebben ontvangen en begeleid te worden; dat het in dit gebouw om hen gaat.

Het interieur wordt afgewerkt met verschillende soorten loof- en naaldhout en grote planten zoals varens en palmen.

  • Project Info
  • Ontwerp: 2006

  • Locatie: Lorentzplein, Badhoevedorp

  • Opdrachtgever: Aannemerij VOB-Issos, IJsselstein